Milan Mumin

Nova gostovanja Balinta Sombatija i Milana Mumina - Performans Vejver u Japanu

Posle gotovo svih evropskih zemalja, u februaru šest nastupa pred japanskom publikom

Milan MuminZa oko mesec i po dana, novosadski performer Balint Sombati i lider sastava "Lav hanters" Milan Mumin odlaze na turneju u Japan, gde će izvesti performans "Vejver" u nekoliko tamošnjih gradova. U mesec dana, od 15. februara do 15.marta, "Vejver" će biti izveden u Nagoji, Naganu, Kjotu i Tokiju. Predviđeno je da se Novosađani pred japanskom publikom pojave s ovim performansom u šest navrata.
- Bend "Lav hanters" i ja smo 1997. sa Balintom Sombatijem napravili ovaj performans i zaista je svuda, gde smo ga izvodili, prilično lepo prihvaćen - kaže Milan Mumin - Dosad smo obišli celu Evropu, učestvovali na raznim festivalima i baš u jednoj takvoj prilici su nas gledali japanski selektori i pozvali da dođemo u Japan.
I tamo će Mumin i Sombati izvesti prvi deo performansa, s podnaslovom "Omaž poslednjem video radu", kao i drugi deo "Smrt ideologijama", koji je, napominje Mumin, s istom muzikom, ali drugačijom vizuelnom tematikom. Na sceni će, u tom drugom delu, biti postavljena neobična skulptura od stotinak rashodovanih ekrana, koji će na kraju završiti u plamenu. Pored ovog Sombatijevog udela u performansu, drugi tok predstavlja nastup Mumina, koji kaže da je to neobičan prizor, jer peva i u trenutku dok, iza njega, ekrani gore u velikom plamenu.
Za sada, Novosađani neće gledati ovaj performans, jer je novo izvođenje planirano tek za sledeći "Egzit". Ovaj umetnički projekat ostvaren je u produkciji Kulturnog centra Novog Sada i pod pokroviteljstvom Izvršnog odbora Skupštine Novog Sada.


Source: Dnevnik

Milan Mumin © 2008. Domaci filmovi