Milan Mumin

Milan Mumin priprema solo album

Nekadašnji frontmen novosadskog benda "Lav hanters" (Love hunters) Milan Mumin krajem januara završiće snimanje svog prvog solo albuma

Milan Mumin

U projektu koji nosi naziv "Moomin" on je okupio nekolicinu iskusnih novosadskih muzičara i trenutno uvežbavaju materijal za snimanje, koje će početi tokom januara u jednom od novosadskih studija.

Mumin već više od dve godine živi u Njujorku, gde radi kao autoprevoznik i taksista.

Pre mesec dana vratio se u Novi Sad s novim pesmama i idejom da okupi "Lav hanterse" za snimanje novog albuma, ali se većina članova tog benda povukla iz muzičkih voda, pa se zbog toga opredelio za solo projekat.

Milan Mumin je agenciji Beta rekao da će se odmah po okončanju snimanja vratiti u SAD, dok će koncertnu promociju novog materijala održati tokom narednog leta.

Uz "Ateist rep", "Obojeni program" i "Ritam nereda", "Lav hantersi" su bili predvodnici novosadske muzičke scene tokom devedestih godina i na početku ovog veka.

Objavili su pet studijskih i jedan koncertni album, kao i nekoliko kompilacija, a Mumin je povremeno nastupao i na performansima sa umetnikom Balintom Sombatijem.


Source: Mondo

Milan Mumin © 2008. Domaci filmovi