Milan Mumin

Balkanmedia - Bend pun parlamentarnog duha

Vojvođanska rok grupa "Love Hunters" nedavno je objavila album obrada "One Hunt" u izdanju City recordsa. Na albumu se nalazi 12 obrada, a poznato je da Huntersi nisu naklonjeni medijima, tačnije njihov pevač i frontmen Milan Mumin ne voli da daje previše intervjua. Ovog puta je imao pravi povod, pa smo ga na početku pitali odakle ideja za album obrada?

Love Hunters – Milan Mumin: To je ideja od pre 10-ak godina kada smo Medan i ja planirali takav album. Još tada smo odabrali neke pesme koje bismo voleli da obradimo. Oko tri meseca smo se igrali u studiju, a neke pesme smo obradili do neprepoznatljivosti. Oni koji budu slušali taj album videće da smo uzeli pesme iz takozvanog "new wave" perioda. Mislim da je to divan period, ali je umnogome produkcijski oštećen. Imali smo ideju da sviraju "živi" ljudi, nas petorica uz dosta gostiju. Tanja Jovičević je pevala sve back vokale, a Neša Čanak je, kao i uvek, svirao hemonda.

Love Hunters

Album ste objavili za City records, a ta diskografska kuća retko objavljuje autore ove vrste muzike?

Love Hunters – Milan Mumin: To je tako ispalo. Mi se nećemo pojavljivati u svim muzičkim emisijama te televizije, ali ćemo svakako promovisati album dok nas to ne bude teralo u neke lične minuse. Čitav život sam posvetio pljuvanju PGP-a, pa bi bilo glupo da mi album tu završi. Upoznao sam ljude iz BK Sounda, pa to možda bude neka buduća varijanta... Videćemo. Moram da kažem da je bilo i nekih prijateljskih kontakata zbog kojih smo se odlučili za City records.

Pored albuma, uspeo si da objaviš i novu knjigu poezije?

Love Hunters – Milan Mumin: Objavio sam knjigu poezije za "Prometej, koja je svojevrsni nastavak one "Fanatik" knjige iz 1997.godine. U međuvremenu smo objavili i album "Harley Krisna", pa je i ova nova knjiga bogatija, a i oprema knjige je bolja.

Pričalo se i nagađalo da ćeš raditi solo album?

Love Hunters – Milan Mumin: Super što se priča! Često se neke moje šizoidne ideje kose sa idejama ostalih u bendu. Kako smo mi najparlamentarniji bend, oni me nadglasaju, a neke moje ideje ne prođu uvek. Ako bih ikada i uradio solo album, to bi bio verovatno poligon za moja iživljavanja.

Love Hunters

Koliko je teško odvojiti muziku od poezije?

Love Hunters – Milan Mumin: Često sam razmišljao o tome i dugo nisam znao kako da odvojim muziku od poezije, a nisam siguran da sam to u stanju i danas. Svaki put kada čitam neke svoje pesme, odmah mi se javlja neka muzika u glavi. Neke moje pesme mogu da "žive" i bez muzike, ali sam siguran da će svaka pesma posle nekoliko čitanja dobiti neku svoju melodiju.

Jeste li na neki način oštećeni za deo publike pošto pevate na engleskom?

Love Hunters – Milan Mumin: To je sigurno bio veliki hendikep na početku karijere dok smo još bili klinci i dok smo uopšte počinjali sa muzikom. Mislim da sa današnjim prodorom Interneta, svi više-manje znaju engleski, bar onoliko da mogu da mogu da razumeju muziku. Mislim da danas srednjoškolci znaju engleski isto koliko i ja, tako da nam je danas engleski samo plus.

Kako odabiraš teme o kojima ćeš pisati?

Love Hunters – Milan Mumin: Nikada nisam birao teme, već su teme mene nalazile. Tako su nastajale pesme. Možeš ti pesmu napisati i na silu, po zadatku, ali to ne može da bude ono pravo. Najbolje su one pesme koje te nađu, a ne one koje ti tražiš.

Uz novi album promenio si i imidž: pustio kosu, smršao...

Love Hunters – Milan Mumin: Pre sam leti trčao, ali imam problema s kičmom pa sada ni to ne mogu. Jedini sport kojim se bavim je plivanje i to leti na Dunavu. Nisam ljubitelj bazena, a i teško bih se samodisciplinovao da idem dva puta nedeljno na bazen, tako da čekam leto da zaplivam.

Source: Balkanmedia

Milan Mumin © 2008. Domaci filmovi