Milan Mumin

Milan Mumin - Blic - Kući iz Amerike s novim albumom

Kada je albumom "Live In Bistro" stavljena tačka na rad grupe "Love Hunters", frontmen Milan Mumin dane je provodio uglavnom u Americi. Tamo je, između ostalog, vozio kamion i taksirao, ali se za sve to vreme nije odrekao muzike. Nakon dugogodišnje pauze, Novosađani će ga ponovo čuti na "Exitu" 10. jula, a postoji i mogućnost da zasvira na manifestaciji "Novi Sad s ljubavlju".

Milan Mumin - Blic

Mumin će na "Exitu" nastupiti sa svojom "novosadskom" ekipom, sastavljenom od poznatih ovdašnjih muzičara, a nakon toga ih, sve do jeseni, očekuje niz nastupa, kako po Novom Sadu, tako i po čitavoj Srbiji. Ipak, veli Mumin, reč je o novom projektu, a ne o "oživljavanju" nekadašnjih "Love Huntersa", s kojima je ispisivao najnovije strane domaćeg rokenrola.

- U Ameriku sam se zaljubio od prvog dana i doživljavam je kao drugu domovinu. Prija mi taj način života, jako je dinamično i vreme brzo prolazi. Šta god ljudi o njoj mislili, američka demokratija je demokratija broj jedan u svetu. I, osim nekih organizacionih stvari, život se ne razlikuje previše u odnosu na Novi Sad. I tamo, kao i ovde, neafirmisani bendovi sviraju po pećinama i podrumima. Ali, zato, možeš da radiš mesec dana, a onda da imaš dovoljno keša da dve nedelje putuješ gde god poželiš - kaže frontmen nekadašnjih "lovaca na ljubav".
U međuvremenu, Mumin je u Njujorku snimio album i sa svojom "amerskom" ekipom, pod nazivom "Moomin and Undercover Maniacs", a album otvara upravo pesma "Mario", posvećena nekadašnjem gitaristi "Huntersa". Muzika je "nešto žešća" od one na koju smo navikli kada je Mumin u pitanju, a ono što, između ostalog, tome doprinosi je činjenica da on sam, umesto "akustare" sada svira električnu gitaru.
- Album neće biti plasiran klasično, već ćemo sve stvari najpre postaviti na myspace, dok će se CD pojaviti tek kasnije. Mislim da će ovdašnja publika stvari moći da čuje već krajem leta i očekujem da će muzika biti dobro primljena. Bez obzira na to što je svirka malo tvrđa, ipak je u suštini to slično onom što sam radio s "Huntersima" – kaže Mumin.
Na "Exitu" će, veli on, publika čuti nekoliko novih stvari, ali će najveći deo svirke biti baziran na starim hitovima.

"Love Hunters" su bili više od benda
- "Huntersi" su počeli da se raspadaju još onog momenta kada je Mario saopštio da napušta grupu. Tad smo se napili ko magarci i plakali kao deca, a bili smo već konji od po tri’es’ godina. Znali smo da će se od tada grupa održavati samo po inerciji. Tako je i bilo. Mojim odlaskom u Ameriku i konačno je stavljena tačka na naš dotadašnji rad. Ja sam se kasnije obraćao momcima sa željom da nastavimo, ali jednostavno nije imalo smisla, iako smo svi ostali u odličnim odnosima. Inače, uvek sam imao strah od toga da će se grupa raspasti. Kasnije sam počeo da se bojim da ćemo dosaditi ljudima. Mislim da je to što smo prestali da radimo nekako najbolje rešenje. Bez obzira na to, i dalje znam da su "Hantersi" bili mnogo više od benda - priča Mumin.

Source: Blic News

Milan Mumin © 2008. Domaci filmovi